Välj bil manuellt
Kundvagn
( 0,00 kr )
close× Call Us 08-55 92 44 99
Kundvagn
( 0,00 kr )


Kvalitets produkter


Låga priser & stort urval


Snabb leverans från eget lager


Bra service & vägledningVälj vad du söker inom Xenonkit, lösa Xenonlampor eller Halogenlampor med xenon-look!


 

Xenonkits, Halogen Xenon-look framljus och tilbehör.
Xenon-lampor  ger ett riktigt bra ljus på vägen i förhållande till vanliga billampor. Bland bil-fixarna och bil-stylarna har det blivit otroligt populärt att eftermontera Xenon i bilens originala framlampor då detta ger en riktigt fet look som skiljer ut din bil från mängden.

 

Xenon-lampor  kan levereras med alla möjiga kontakter - H1/H3/H4/H7/H8/9005/9006/9007 – vilket betyder att nästan oavsett vilken bil det gäller så finns det möjligheter till både hel-, halv- och dimljus. Xenonlamporna levereras med mini-ballaster med canbus-kontroll, vilka är små nog att vara lätta att stoppa undan i motorrummet. Canbus-ballasten förhindrar att det i mer moderna bilar visas felmeddelanden på instrumentbrädan – ett vanligt fel då Canbus systemet tror att lampan är trasig om den inte har canbus.

 

Xenon-lampor kan levereras i olika Kelvin-grader som avgör vilket sken lampan har – med en lampa på 6000K får du ett blå-vitt ljus, medan en lampa på 10000K ger dig en närmast lila-aktig färgton. Xenon ger din bil ett mycket häftigare ljus än de ursprungliga glödlamporna, vilket kommer få folk att vända sig om efter din bil när du kör förbi.

 

Dessutom visar undersökningar att man vid körsel med Xenon-lampor får upp till 3 gånger mer ljus på vägen, och därutöver upplever många mindre trötthet och dåsighet vid kvälls- och nattkörning eftersom det extra ljuset lurar hjärnan att tro att det fortfarande är dag. Därmed gör Xenon inte bara att din bil ser cool ut, utan det kan även hjälpa till att förhindra olyckor.

 

Tittar man på det periodiska systemet så hittar man ädelgasen Xenon, med den kemiska beteckningen Xe, som grundämne nummer 54. Xenon upptäcktes redan 1898 men först i mitten av 1930-talet uppfanns stroboskop-blitzen, som fungerar genom att tillföra en kortvarig ström i ett rör fyllt med Xenon vilket avger ett kort men mycket kraftigt ljus. Forskare har försökt att använda Xenon för att behandla dykarsjuka, och gasen har också använts till videoprojektorer.

 

Idag används Xenon (uttalat zenon) till att bedöva patienter som behöver full bedövning, och även som drivmedel i vissa rymdfarkoster. 1991 började gasen användas av bilindustrin, då BMW kunde leverera sin 7-serie med Xenon i HID linser som extrautrustning, och sedan dess har användningen av Xenon tagit fart och är nu snarast standard snarare än lyxigt extraval på nytillverkade bilar.

 

Ord som relaterar till Xenon och Xenon-lampor: d2x, H1 Xenon, H3 Xenon, H4 Xenon, H7 Xenon, d2s, d2r, d1s, 10000k, 8000k, 6000k. Ofta stavas Xenon fel av nordiska medborgare då vi bara sällan använder bokstaven X. Därför stavas det ofta felaktigt: Xeon eller Zenon.