Välj bil manuellt
Kundvagn
( 0,00 kr )
close× Call Us 08-55 92 44 99
Kundvagn
( 0,00 kr )


Kvalitets produkter


Låga priser & stort urval


Snabb leverans från eget lager


Bra service & vägledning 


Välj här vilken del av motorn du är intresserad av


Motor & Motorrum 

En motor som ska köra och låta bra på riktigt måste vara byggd av kvalitetsdelar från de bästa producenterna i världen. Vi tillhandahåller enbart de bästa märkena till din racer.

 

Många väljer att satsa på att installera turbo på sin motor, eller byta ut den nuvarande. Här har du alla möjligheter att starta ditt turboprojekt ordentligt. Vi erbjuder t ex dumpventiler till din turbo – en turbo med dumpventil är snabbare under omkörningar än en utan. Det betyder att en dumpventil kan vara det som avgör om du vinner eller förlorar racet! Vi har märken som HKS, Greddy och en lång rad andra fabrikanter till din turbo.

 

Har du en stor turbo och samtidigt vill vara försiktig med din motor så är det bra med en turbotimer. För att kyla ned en turbo pumpas det runt olja i några av turbons kanaler, vilket förr i tiden betydde att man skulle låta en motor kyla ned sig i tomgång i flera minuter för att kunna stänga, låsa och lämna bilen. Den tiden är förbi, för med en turbotimer kan du stänga av tändingen och lämna bilen. Turbotimern håller bilen i tomgång tills turboladdaren blivit nedkyld, och därefter stänger den själv av motorn. Vi har turbotimers av de största märkena, bland andra Apexi, Greddy och HKS.

 

Om du redan har en turbo på plats så får du inte vara utan en intercooler. Denna ser till att din förbränning hela tiden får in iskall luft. Luftens passage genom turbon värmer upp luften. När du installerar en intercooler så kyler du ned insugningsluften vilket ger bilen fler hästkrafter. Detta beror på att kall luft har lägre densitet än varm, vilket innebär att du får plats med en större mängd luft/bränsle i cylindern på en gång – mer luft och bränsle = mer hästkrafter! Vi har intercoolers av bästa kvalitet och i alla storlekar så att du hittar något till just din bil, och givetvis har vi också rör, böjar och silikonslangar som kan behövas till intercoolern. Vill du pressa ur ännu fler hästkrafter ur din intercooler så lägg till ett CO2-kit – denna blåser in iskall koldioxid direkt på intercoolern och tillför på så sätt ytterligare rå styrka till din bil.

 

Importerar du en häftig japansk street racing bil så kan det hända att du upptäcker att den är begränsad i sin maxhastighet, ofta till 180km/h. Hade det inte varit häftigt att få bort denna begränsing och ta reda på hur snabbt din bil egentligen kan köra? Med vår Speed Limit Defencer kan du ta bort begränsningen och pressa bilen till det yttersta. Speed Limit Defencer är otroligt lätt att installera och är av den högsta kvalitet från amerikanska HKS.

 

Du kan vrida upp din motors prestanda ytterligare ett snäpp med en ny bensintrycksregulator. Regulatorn är styrd av vakumet i motorn. Alla motorer med insprutning har en bensintrycksregulator, men sätter du in en större turbo på bilen så ska en bensintrycksregulator naturligtvis följa med. Oavsett hur stort ditt turboprojekt är så har vi en bensintrycksregulator för dig och din bil.

 

Det är också här du hittar allt i form av vätskor och oljor som din motor behöver. Olja, kylarvätska, växellådsolja både till manuell och automatare – vi har allt du behöver och mycket mer.

 

Detta är bara ett litet utsnitt av de produkter du kan hitta i vårt sortiment av styling och tuning till motorn, missa inte chansen att bli inspirerad till ditt nästa stora projekt!