Välj bil manuellt
Kundvagn
( 0,00 kr )
close× Call Us 08-55 92 44 99
Kundvagn
( 0,00 kr )


Kvalitets produkter


Låga priser & stort urval


Snabb leverans från eget lager


Bra service & vägledning

Hifi & TillbehörOm du vill att bilen ger rejält ljud ifrån sig, annat än från motorn, så ska du gå på upptäcktsfärd här. Under den här kategorin hittar allt inom hifi till din bil från några av de största tillverkarna i världen, t ex Alpine.

 

Det är viktigt att ha en bra bilstereo eller head unit som kan spela dina mediefiler – varje bra anläggning bygger på en bra head unit.

 

Efter montering av head unit väljer många att installera en subwoofer. Detta kräver att kablar dras från bilens batteri bak till bagageluckan, och dessa kablar kan du såklart hitta hos oss i den bästa kvalitet. Ju större anläggningen blir desto större ska strömkablarna också vara. Nya strömkablar ska i de flesta bilmodeller dras på vänstra sidan och bör läggas samman med resten av bilens strömkablage som leder bakåt. Därefter måste man hitta en jordningspunkt, som vanligtvis finns där bältena i baksätet är fastgjorda i golvet. Du ska också använda en ljudkabel som kan överföra ljudet från head unit till förstärkaren. Beroende på radion kan det ofta finnas flera ljudutgångar och på vissa, till exempel Alpine, så sitter det också ett uttag för sub.

 

Till en subwoofer ska du använda en bra förstärkare som passar till subwoofern. En subwoofer ger ett bestämt antal watt och ett bestämt antal rms watt, och det är den sistnämnda enheten som du ska titta efter. Om din subwoofer ger 200 rms watt så är det bäst om din förstärkare ger detsamma, eller gärna lite högre. Vill du ha ett extra saftigt ljud så koppla på en kondensator på strömförsörjningen (både på plus och jordning) innan strömmen går in i förstärkaren. Det kan rekommenderas att använda en 1-kanals förstärkare till subwoofern då detta ger det bästa ljudet, och till subwoofern är det bäst att använda en 4mm2 kabel.

 

Vi erbjuder subwoofers i flera olika storlekar, både som en enkel enhed och som en färdig baslåda som bara är att sätta in i bilen.

 

Vi kan utöver detta erbjuda ett brett urval av högtalare, både full-range högtalare där mellanregister och diskant sitter i samma enhet, och som komponent-set där mellanregister och diskant sitter i olika enheter. I den sistnämnda varianten kommer höga och låga toner ur olika högtalare pga det medföljande delningsfiltret. Vi har högtalare i många olika storlekar. Oavsett om du väljer full-range högtalare eller komponent-set med delningsfilter så kan dessa anslutas till bilens orginalhögtalarkablar, om din anläggning ska leverera ljud i bra kvalitet när du inte spelar på högsta volym. Om du ska pumpa på med massor av watt och få en exceptionell ljudkvalitet så är det bäst att dra nya kablar i hela bilen till en förstärkare i bagageutrymmet. Har du 4 högtalare så ska du använda en 4-kanals förstärkare som ansluts på samma sätt som förstärkaren till subwoofern.

 

Klicka in på vårt sortiment, leta runt och bli inspirerad!